مرکزجامع فایل های اورجینال لیمان

مرکزجامع فایل های اورجینال لیمان

به فروشگاه ما خوش آمدید.

دانلود تحقیق واژه های مدیریت رفتار سازمانی

دانلود تحقیق واژه های مدیریت رفتار سازمانی
دانلود تحقیق واژه های مدیریت رفتار سازمانی
دسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 2 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 140 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 63

قیمت فایل: 26,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.

پرداخت و دانلود

مقدمه

انسان‌ها همچنان مهره‌های اصلی سازمان راتشكیل می‌دهندبه طو ریكه موفقیت سازمان‌ها در تحقق اهدافشان،وابسته به نحوه نگرش  آنها  به   انسان و چگونگی به كارگیری نیروهای انسانی است.

روابط انسانی و توجه به شخصیت انسان،گرچه ازقرن‌ها پیش مطرح شده بود  اما تا قبل ازقرن بیستم پدیده‌ای گمنام وناشناخته تلقی می‌شدزیرا  قبل ازانقلاب  صنعتی ، ارزش انسان با   ماشین‌آلات و ابزار مكانیكی برا بر دانسته می شد.

به‌طوری كه در 1800«رابرت آون» به نقش روابط انسانی در سازمان‌ها توجه كرد. پس ازاو «آندرواور» عامل انسانی درامر تولیدرا مورد بحث قرار داد و اهمیت آن را تشریح كرد پس از این دو دانشمند،   «وینسون» نكات مهمی را بر بنیاد ریشه‌ای روابط انسانی افزود.

روابط انسانی

فرآیند برقراری وحفظ روابط هدفدارودو جانبه بین اعضای یك سیستم با تامین نیازهای فردی وگروهی واحساس رضایت و به وجود آمدن انگیزش و رسیدن به اهداف سازمان.

اهداف روابط انسانی:
1
- شناخت خصوصیات فردی.
2- شناخت كنش ها و واكنش ها.
3- شناخت ریشه ها تفاوت ها واختلاف ها.
4- پیدا كردن راههای علمی جلب همكاری.
5- به وجود آوردن جو مناسب.
6- تقویت روحیه و جلب رضایتمندی افراد.
7- ارضاء و بر آوردن نیازهای منطقی.
8- برقراری روابط عمومی.
9- مطالعه و بررسی و یافتن شیوه های مدیریت و رهبری مناسب درسازمان.

در هر مجموعه كاری دو نوع سازمان داریم:
1- سازمان رسمی: در چهار چوب قوانین ومقررات اداری.
2- سازمان غیر رسمی: روابطی كه با دوستان برقرار میكنیم.
از آنجا كه سازمانها روز به روز بزرگتر می شوند وشكل جدیدی به خود می گیرند كارها باید طوری طرح ریزی شود كه فقط افراد متخصص به كار گمارده شوند. یكی از علتهایی كه کارفرمابه کارگر آزادی نمی دهد نداشتن ایمان به کارگران وزیر دستان می باشد وبرای برقراری روابط، باید کارفرما به کارگر ایمان داشته باشد. توانایی و استعداد افراد را بشناسیم وبه آنها ایمان داشته باشیم در نتیجه روحیه مودت به وجود می آید.

نظریه های کلاسیک

بروکراسی

«وبر» بر پایه این اعتقاد كه منطق و عقلانیت در رفتار انسان مطلوب است بروكراسی را وسیله‌ای برای نیل به عقلانیت در امور و فعالیت‌های سازمان یافته، تلقی كرد و در 1909 خصوصیات بروكراسی را ارائه داد. بروكراسی با توجه به ویژگی‌هایی كه دارد (تقسیم كار و تخصص، سلسله مراتب، قواعد و مقررات و...) آشكارا جنبه غیررسمی سازمان را نادیده گرفته و سازمان رسمی را مورد تأكید قرار می‌دهد.

سازمان‌های مبتنی‌بر بروكراسی با نوعی سرخوردگی ارباب رجوع، تمركز قدرت، از خود بیگانگی كاركنان، محیطی خشك و... مواجه می‌شوند و گاهی با پایبندی و توجه بیش ازحد به قانون و مقررات، هدف اصلی سازمان نادیده گرفته می‌شود.

مدیریت علمی

«فردریك تیلور» بانی این مكتب، چاره عدم كارایی‌های سازمان‌ها را  اعمال مدیریت علمی (روش منظم) می‌داند نه استفاده از آدم‌های خارق‌العاده. در این نظریه، رفتار انسانی و متغیرهای روان‌شناختی و جامعه‌شناسی، جایگاه مهمی ندارد و سازمان رسمی، شرط لازم و كافی برای كارایی تلقی شده است. به‌طوركلی،این نظریه، برداشت محدودی از انسان دارد و در فراگرد تولید، او راهمچون چرخی دندانه‌دار از ماشینی بزرگ تلقی می‌كند، نیازاورا صرفا   از دید اقتصادی می‌نگرد و به نیازهای دیگر او بی‌اعتناست.

مدیریت اداری

درمیان مدیران صنعتی وصاحبان منصب دولتی واداری «هنری فایول» فرانسوی شهرت فراوانی دارد. او نیز مانند تیلور، روش‌های علمی را مورد تأكید قرار داده است. نگرش مدیریت اداری، آشكارا جوانب رسمی سازمان را مورد توجه قرار داده است.  از این دیدگاه، راه‌حل مشكل اصلی مدیریت این است كه كاركردها یا وظایف لازم برای تحقق هدف‌های سازمانی را تشخیص داده، آنها را به صورتی گروه‌بندی كند تا حداكثر تولید و كارایی با كمترین هزینه، حاصل شود.
به‌طوركلی، نظریه‌پردازان كلاسیك، سازمان را به منزله ماشینی عظیم می‌دیدند كشف قوانین كلی حاكم بر این ماشین، مجموعه دانش ومعرفت پایداروتغییرناپذیری درارتباط   با فعالیت‌ها وعملیات سازمان را به وجود آورد.

 نظریه كلاسیك از تشخیص و فهم تمایل افراد انسانی به پذیرش مسئولیت و اثرات ناگوار نظارت و سرپرستی زیاده از حد، عاجز ماند.

از دیگر دانشمندان این دوره (كلاسیك) «هنری گانت» است كه با تیلور معاصر بود. اوبه این دلیل كه تشخیص داده بود «انسان» مهم‌ترین عامل تولیدی است، پژوهش‌های خود را به بررسی شناخت طبیعت انسانی، بویژه درك انگیزه‌ها و روحیه كاركنان معطوف كرد. اثرات با ارزش هنری گانت در مورد ایجاد انگیزه كارگران و روحیه آنان با محیط كار، ارزش و مقامی خاص در تكوین دانش روابط انسانی دارد.

روابط انسانی ازدیدگاه کلاسیک

با پیدایی دانش روابط انسانی، روشن شد كه نظریه كلاسیك‌ها كه فرد را تنها از جنبه اقتصادی مهم می‌دانستند و كارگران را همانند ماشین‌هایی می‌پنداشتند كه می‌بایستی از نیروی آنها به عنوان انرژی مكانیكی در زمینه افزایش سطح تولید استفاده كرد، دیگر اهمیت چندانی ندارد و نمی‌تواند اثری در افزایش بازدهی كار و بالا بردن سطح تولید سازمان‌ها داشته باشد، زیرا از طریق دانش روابط انسانی است كه می‌توان دریافت چه عواملی در چگونگی رفتار سازمانی افراد، مؤثر بوده و می‌توانند در . كاهش یا افزایش بازدهی و تولید تأثیر بگذارند.

نتایج مطالعات هارثون

بهره‌وری، پدیده‌ای صرفاً فنی نیست بلكه فراینداجتماعی است ودر  واقع،نگرش كارگران نسبت به كار و همكاران  و   سرپرستان، بهره‌ وری راتعیین میکند.

امروزه، مدیرانی   كه  از زاویه مكاتب كلاسیك نسبت به انسان می‌نگرند  و   شأن ومنزلت انسان را در سازمان نادیده می‌گیرند و با مفروضات    ناگوار خود، بیش از حد به جنبه‌های  رسمی سازمان توجه كرده و نسبت به جنبه غیررسمی سازمان  ، نیاز های عاطفی ، احترام ، خودیابی و   صدها  مسئله دیگر انسانی غفلت می‌ورزند ، نتیجه چنین برداشتی ازانسان، باعث می‌شود روحیه همكاری و گروهی مورد تهدید قرار گیرد و انسان‌ها فقط به فكر خود باشند.

قیمت فایل: 26,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.

پرداخت و دانلود

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر